Online Gasztronómiai Magazin

Túrógombóc aszalt szilvával töltve

A túrógombóc aszalt szilvával töltve recept hozzávalói

1 kg túró, 15 dkg búzadara, 5 db tojás, 5 g só, 20 dkg vaj, 20 dkg mogyoró, 5 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 5 dkg aszalt szilva, 2 dl vörösbor

Túrógombóc aszalt szilvával töltve

Túrógombóc aszalt szilvával töltve

 

A túrógombóc aszalt szilvával töltve recept elkészítése

 

A mai süti a túrógombóc, és persze megint egy kicsit másképp. Az egyik trükk most az aszalt szilva, a többit a receptben találják. Nézzék meg, és most készítsék is el így!

A túrót szitán áttörjük, majd keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a búzadarát, 1 g sót, és a tojásokat. Jól összekeverjük, és az egészet hűtőszekrénybe helyezzük,  pihentetjük. Figyelni kell a túróra, ha túl vizes lenne, akkor 2-3 dkg búzadarával többet adunk hozzá, ha viszont a túró túl száraz, 2-3 dkg darával kevesebbet.

Az aszalt szilvát vörösborba beáztatjuk. A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, és vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk, mindegyik gombócba egy darab aszalt szilvát nyomunk, majd újra megformázzuk. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, amikor a gombócok feljönnek, kész is. Az aszalt szilvához aktuális árat itt találnak.

Közben a vajon átmelegítjük a mogyorót, megsózzuk, majd szűrőkanállal a gombócokat a mogyoróba tesszük. Porcukros tejföllel tálaljuk.

 

És ha már szó esett róla, itt egy egészen másfajta variáció túrógombócra. Csak, hogy lehessen választani! Másfajta édességreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.