Online Gasztronómiai Magazin

Tűzdelt mufloncomb

 A tűzdelt mufloncomb recept hozzávalói

50 dkg mufloncomb, 10 dkg szalonna, kakukkfű, só, őrölt bors, borsikafű, 0,5 dl olaj, 10 dkg erdei gomba, 3 dkg vöröshagyma, 2 dl joghurt, 2 dkg fokhagyma, 10 dkg juhtúró, bacon szalonna, petrezselyemzöld, burgonya

Tűzdelt mufloncomb, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Tűzdelt mufloncomb, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A tűzdelt mufloncomb recept elkészítése

 

Igazi különlegesség készül ma a Mit főzzünk ma? konyhájában. Nem ismeretlen a mi konyhánkban sem, bár tény, hogy nem őshonos fajtáról van szó. Kecskejellegű hússal dolgozunk ma, további információkat itt olvashatnak a muflonról. Nézzék meg a receptet, és készítsék is el!

A muflont felszeleteljük, szalonnával spékeljük (=tűzdeljük). Fontos, hogy a hús meg legyen spékelve (=rostokat meg kell ütögetni). Megszórjuk rozmaringgal, erdei fűszerekkel. Olívaolajat hevítünk, megsütjük a húst. A muflonhoz aktuális árat itt találnak!

Amíg a hús sül, olajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott bacon szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát, kicsit együtt pirítjuk, majd belerakjuk a gombákat. Pici fokhagymát is teszünk rá, megszórjuk petrezselyemzölddel.

A burgonyát fóliába csomagoljuk, sütőben megsütjük. Tálalásnál  megnyitjuk, juhtúrót teszünk a tetejére, zöld fűszerrel díszítjük.

 

Egy másik, különleges húsétel receptjét itt találják!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031024)Comments are closed.