Online Gasztronómiai Magazin

Uborkás, paprikás reteksaláta

Az uborkás, paprikás reteksaláta recept hozzávalói

1 db kisebb kígyóuborka, 2 db zöldpaprika, 3 csokor hónapos retek

A joghurtos öntethez:                                                                            

1 nagy pohár natúr joghurt, 0,6 dl extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 1 csokor friss kapor

Uborkás, paprikás reteksaláta

Uborkás, paprikás reteksaláta

Az uborkás, paprikás reteksaláta recept elkészítése

 

Egy jó saláta mindig jól jön, és ez igaz a receptre is. Jó salátarecept nélkül nincsen jó saláta. Erre való a Mit főzzünk ma! Nézzék meg, hogyan készül a mai recept, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdjük az étel készítését, hogy a megmosott kígyóuborka két végét levágjuk, hosszában félbevágjuk és 2-3 mm vastagra szeleteljük. A fehér húsú paprikát szintén félbevágjuk, kimagozzuk, és vékonyra szeljük.

Amint ezzel megvagyunk, a megmosott piros retket szintén félbevágjuk, és ezt is vékonyra szeleteljük. Az így előkészített zöldségeket beleszórjuk egy salátás tálba, betakarjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Természetesen készítünk egy jó kis kiegészítőt a salátához, öntetet. Ehhez az öntethez most a natúr joghurtot elkeverjük az extra szűz olívaolajjal, utána sóval, frissen őrölt borssal, aprított kaporral ízesítjük, végül pedig lefedve 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Az extra szűz olívaolajhoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor a lehűtött vegyes zöldségeket salátás tálkákba szedjük, meglocsoljuk a joghurtos öntettel, és friss kaporral díszítjük. Ha van kedvük, süthetnek hozzá egy szelet tőkehalat, vagy tonhalat is.

 

Ha szívesen megnézne még további salátákat is, tegye meg, méghozzá itt. Egyet ígérjen meg: valamelyiket elkészíti. Mondjuk ma ezt, holnap pedig azt, amelyikre rálelt.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.