Online Gasztronómiai Magazin

Ünnepi rántott pontyfilé kétféleképpen

Az ünnepi rántott pontyfilé kétféleképpen recept hozzávalói

1, 5 kg ponty, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 1 kg burgonya, 20 dkg majonéz, 20 dkg vöröshagyma, 1 dl ecet, 2 dl olaj, 1 evőkanál cukor, só, petrezselyemzöld

Ünnepi rántott pontyfilé kétféleképpen

Ünnepi rántott pontyfilé kétféleképpen

 

Az ünnepi rántott pontyfilé kétféleképpen recept elkészítése

 

Ponty, nem csak karácsonykor, de karácsonykor is, persze. És, hogy még teljesebb legyen a dolog, rögtön kétféle megoldást kínálunk egy receptben. A hal mellett rendszeresen kampányolunk, nem véletlenül. Nézzék meg a receptet, és készítsék is el így a pontyot!

A pontyot kifilézzük, szeleteljük, sózzuk, panírozzuk. Olajban kisütjük. A főtt, karikára vágott burgonyát majonézzel összekeverjük, finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemzölddel díszítjük, ecetes uborkával még fokozzuk az ízeket, és köretként tálaljuk a halhoz. A pontyhoz aktuális árat itt találnak.

A majonézes burgonyát azért szeretem karácsonyra ajánlani, mert pár nappal az ünnep előtt is el lehet készíteni, így a ház asszonyának több ideje jut az ünneplésre. És ez természetesen nem csak karácsonyra igaz!

A marinírozott pontyszelet elkészítése

Először is saláta ecetet készítünk. A karikára vágott vöröshagymát vagy póréhagymát lesózzuk, ráhelyezzük a pontyszeletekre és leöntjük a salátaecettel és hűtőben legalább fél napig érleljük.

A póréhagymának gyengébb az íze, ezért használhatják a vöröshagyma helyett. Nemcsak halat, de például Pisti kedvencét, a csirkemájat is lehet marinírozni. Próbálják ki Önök is!

Egy kis házipraktika:

Ha pár nappal a felhasználás előtt megveszik az élő halat, azt javasoljuk, hogy úsztassák, így a halhúsa kitisztul, megszűnik a halastavakban nevelt halak iszapos íze.

 

Itt pedig egy recept harcsára!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.