Online Gasztronómiai Magazin

Vadraguleves tormával és mustárral

A vadraguleves tormával és mustárral recept hozzávalói

5 dkg répa, 5 dkg zellergumó, 2 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál torma, 1 evőkanál tejszín, 1,5 db hagyma, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, 25 dkg vadhús

Vadraguleves tormával és mustárral

Vadraguleves tormával és mustárral

 

Ezt a levest bármilyen vadhúsból el lehet készíteni, vaddisznóból, őzből, szarvasból, lábszárból, lapockából is, de vehetnek előre felkockázott vadhúst is. Mindenképp dísze lehet egy hétvégi, ünnepi asztalnak is. Igazán különleges fogás, nézzék meg, és készítsék is el így! A vadhús aktuális árához kattintsanak ide!

 

A vadraguleves tormával és mustárral recept elkészítése

 

Attól lesz egyébként különleges, hogy mustár és torma is kerül bele. Most azzal kezdem a konyhai ténykedést, hogy a hagymát összevágom, és belerakom az edénybe. Darabolom a zöldségeket, közben pirítom a hagymát. A húst kockázom, majd hozzáadom. Sózom, borsozom, majd mikor a hús elvesztette a nedvét, adok hozzá vizet, és háromnegyed-keményre párolom. Ekkor a már felvágott zöldségeket is hozzáadom.

A legvégén adom hozzá a mustárt, mert ezek a savas anyagok megkeményítik a húst. Beleteszem a tormát is, ez így összeforr. Kevés tejszínnel sűrítem, selymes, így lágy, mégis tartalmas lesz a leves. Utána egy jó desszert, és az ebéd készen is van. Tálalásnál megszórom egy kis petrezselyemmel.

 

Egy más karakterű levesreceptért kattintsanak ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.