Online Gasztronómiai Magazin

Vajas zsemlemorzsában sült pulykamell

A vajas zsemlemorzsában sült pulykamell recept hozzávalói

70 dkg pulykamellfilé, 10 dkg főtt tisztított gesztenye, 1 db ananász vagy 15 dkg konzerv ananász, 5 dkg koktélcseresznye, 5 dkg körte, 2 db kivi, 2 db narancs, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál méz, fél dl triple sec vagy bor, só, fehérbors, 5 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 5 dkg mandula, zsemlemorzsa

Vajas zsemlemorzsában sült pulykamell

Vajas zsemlemorzsában sült pulykamell

 

A vajas zsemlemorzsában sült pulykamell recept elkészítése

 

Ennek a pulykás receptnek többféle titka van, egyrészt a bunda, másrészt pedig a gyümölcsök. A Mit főzzünk ma? műsorában amúgy ez a recept karácsony előtt készült, így eltehetik akkorra is, de természetesen a receptet bármikor elővehetik. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Először is a fűszerezett, szeletelt pulykamellfilét vajon elősütjük, majd vajas zsemlemorzsában átforgatjuk. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Ezek után a cukrot lekaramellizáljuk a hús zsiradékában, majd hozzáadjuk a gerezdekre vágott gyümölcsöket, ebben a sorrendben: ananász, körte, narancs, kivi, végül pedig a koktélcseresznyét. Fehérborral vagy triple sec-kel finomítjuk, és már meg is vagyunk!

Tálaláskor a hús mellé kerülnek a gyümölcsök. KIfejezettten javasoljuk, hogy színek szerint tálalják. így nem csak az étel lesz különleges, de a látvány is. Ha valaki úgy érzi, nem lesz elég neki a gyümölcsköret, akkor mandulás rizst adhatnak mellé, tökéletesen passzol a fenti módon elkészített pulykamellhez.

 

Egy egészen másfajta pulykás receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.