Vajhal citrussal, friss parajsalátával

A Vajhal citrussal, friss parajsalátával recept hozzávalói

  • 1 db lime,
  • 1 db citrom,
  • 2 db narancs,
  • 2 szál kakukkfű,
  • 50 dkg spenót (paraj),
  • bors (színes),
  • só,
  • olaj (olíva),
  • 80 dkg vajhal,
  • 3 db grapefruit
Vajhal citrussal, friss parajsalátával

Vajhal citrussal, friss parajsalátával

 

A halakat felszeleteljük vékonyan, kettéosztjuk, az egyik rész tetejére egy-egy szelet citromot, lime-ot és narancsot teszünk, valamint egy kevés kakukkfüvet.

A maradék gyümölcsöknek lereszeljük a héját, kifacsarjuk a levét. A friss vajhal aktuális árát itt találja.

A másik rész halszeletet beborítjuk az előző szeleteket. Cérnával átkötjük őket. Sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a citrusok héjával. Pár percig állni hagyjuk, majd kevés zsiradékon megsütjük mindkét oldalát.

A parajt megmossuk, szárát letépjük, majd kifilézzük a grapefruitot. Összekeverjük a parajjal és rálocsoljuk a citrusok levét. Kevés olívaolajat öntünk rá, jól összekeverjük, majd a megsütött, cérnától megfosztott hallal fogyasztjuk. További halas receptjeinket itt találja.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vajhal citrussal, friss parajsalátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.