Online Gasztronómiai Magazin

Vaníliás speedy gonzález

A vaníliás speedy gonzález recept hozzávalói

1 db tojás sárgája, 2 dl tej, 3 dkg cukor, 1 db tojás, 2 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 50 dkg fonott kalács, 0,5 dkg főzős krémpor, 10 dkg meggy, 15 dkg erdei gyümölcs

Vaníliás speedy gonzález

Vaníliás speedy gonzález

 

A vaníliás speedy gonzález recept elkészítése

 

Hát persze, hogy nagyon gyorsan elkészül, ezért lett ennek a desszertnek ez a fantázianeve. Persze van, ahol a gyorsaság abszolút rekord, és van, ahol abszolút nem a gyorsaság a rekord, de ez a konyha, itt ez bizony számít! Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdem, hogy a fonott kalácsot felszeletelem kb. 1,5 cm-es szeletekre. A tejet felforralom, és hozzáadom a krémporral elkevert tojássárgát. Addig melegítem, amíg be nem sűrűsödik. Vaníliaöntet sűrűségűnek kell lennie.

A kalácsokat tűzálló tálba teszem, és meglocsolom ezzel a vaníliával, a rétegek közé meggyet szórok. A tetejére piskótatésztából rácsot készítek. A piskóta elkészítése egyszerű: egy darab tojás felverek  egy evőkanál cukorral. Ezután egy evőkanál lisztet hozzákeverek, és meg is van!

Cukorkaramellen a vörösbort visszaforralom egy kicsit, és hozzáadom az erdei gyümölcskeveréket. Ha szükségesnek tűnik, egy kevés keményítővel bekötöm. Tényleg speedy, higgyék el, tehát, készítsék is el! És, nem mellékesen, nagyon finom!

Az erdei gyümölcskeverékhez aktuális árakat itt találnak.

 

Egy másik remek édességet itt találnak!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.