Online Gasztronómiai Magazin

Vargánya és zeller kenyéren

A vargánya és zeller kenyéren recept hozzávalói

20 dkg vargánya gomba, 10 dkg zellerszár, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg paradicsom, 3 dkg szalonna, só, olívaolaj, bors, fehérborecet, 6 szelet fehér kenyér vagy bagett

Vargánya és zeller kenyéren

Vargánya és zeller kenyéren

 

A vargánya és zeller kenyéren recept elkészítése

 

Van mondjuk 25 perce, de nem akar felvágottat tenni a margarinos vagy vajas kenyérre egy jó uzsonnánál? Jó helyen jár. Egyszerűen, praktikusan jót. Így.

A gombát gondosan megtisztítjuk, szeleteljük, zellert szintén, ferdére daraboljuk. A fokhagymát és a paradicsomot szintén előkészítjük. A zellerszárat 3-4 percig forrázzuk, leszárítjuk. A szalonnát roppanósra (csörgősre) kisütjük, leszárítjuk. A vargányához aktuális árat itt találnak.

Ugyanabban a serpenyőben a gombát a fokhagymával, olívaolajjal 2 perc alatt erőteljesen megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a szalonnát, olajat, fehérborecetet.

Egy másik serpenyőben a szeletelt fehér kenyeret aranysárgára sütjük, és erre tálaljuk a gombás ragut.

 

Egy más karakterű gombás receptért kattintsanak ide!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.