Online Gasztronómiai Magazin

Vargányás, libamájas szendvics

A vargányás, libamájas szendvics recept hozzávalói

8 szelet toastkenyér, 5 dkg fűszervaj, 20 dkg vargányagomba, 15 dkg libamáj, 2 dl vörösbor, 10 dkg gesztenye, narancs, ananász, alma, méz, margarin, kakukkfű

Vargányás, libamájas szendvics, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Vargányás, libamájas szendvics, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A megszokott módon adjuk a költségvetési tippet, mert a libamáj nem olcsó. A vargánya sem. De lássuk, mi mennyibe kerül: a libamájhoz itt találnak információkat, a vargányához pedig itt, itt pedig egy gyors tájékoztató a különböző gombafajtákról - amikhez itt találnak sok-sok receptet!

 

A vargányás, libamájas szendvics recept elkészítése

 

Ez az a pillanat, amikor egy igazán különleges recept következik, bár szendvicsnek neveztük el, azért ez bizony annál jóval több. Nem a legolcsóbb receptünk, az kétségtelen, viszont minden összetevőjéről csak szuperlatívuszokban beszélhetünk. Nézzék meg, és természetesen készítsék is el így!

Serpenyőben margarint hevítünk. Először a májat szép pirosra megsütjük, majd a félbevágott vargányát is. Kevés kakukkfűvel megszórjuk.

Külön mézet karamellizálunk, ebbe kerülnek az aszalt gyümölcsök és a narancsfilé. A narancsfilét úgy készítjük, hogy a meghámozott narancs gerezdjeinek csak a közepét vágjuk ki. Vörösborral öntjük  fel.

Tálalásnál a toast-ra kerül a libamáj, mellé a gyümölcsragu. Forró portói bort öntünk mellé. Desszertnek túrós rétest adunk, amelyet naranccsal díszítünk. Felejthetetlen estét varázsolhatunk ezzel a szendviccsel, és persze a portóival, és a rétessel. Feltétlen próbálják ki!

 

A remek erdei gombákhoz itt adunk egy másfajta tippet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031030)Comments are closed.