Online Gasztronómiai Magazin

Vargányás, petrezselymes fogasfilé

A vargányás, petrezselymes fogasfilé recept hozzávalói

60 dkg fogasfilé, 1 csomag petrezselyem, só, bors, 20 dkg mélyhűtött csiga, 5 dkg vaj, 5 dkg vargánya gomba, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín, 1 csomag újhagyma, 30 dkg tészta

Vargányás, petrezselymes fogasfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Vargányás, petrezselymes fogasfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Mivel komolyan extra receptről van szó, kezdjük a kisokossal, mennyibe is fog kerülni ennek  receptnek az elkészítése! Kezdjük a fogassal: ha szerencsénk van elcsíphetünk egy ilyen akciót, elég baráti az ár! A csiga az más tészta. Vagyis nem tészta. Mindegy is. Nem olcsó, néhányan idegenkednek is tőle, de a recept az recept, információ kell hozzá - itt is van! Maradt a vargánya, amit jónéhány Mit főzzünk ma?-receptben megtalálnak, nem véletlenül, itt az ártájékoztató!

 

A vargányás, petrezselymes fogasfilé recept elkészítése

 

A fogasfilét vajon megsütjük. Visszamaradt zsiradékában megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a csigát, amit előtte természetesen kiolvasztottunk. Fűszerezzük, jó sok apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, majd a vargányagombával együtt megpároljuk.

Arra figyeljünk, ha szárított gombát használnak, feltétlenül áztassák be! Ezt az áztatólevet utána felhasználhatjuk egyébként levesnek vagy alaplének is. Most fehérborral finomítjuk, majd a tejszínnel selymes mártást varázsolunk. Stílusosan természetesen tálaljuk csigatésztával, de persze más tésztával is kiváló.

Mivel igyekszünk sok-sok olyan receptet adni, amely megfelel az Európa és a világ ízei - magyarul Mit főzzünk ma?-szlogennek, kellett egy ilyen csigás is...

 

Itt egy másik fogas recept azoknak, akik megriadtak volna a csigától!

 

Ha pedig szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.