Online Gasztronómiai Magazin

Zöld diós gyümölcskenyér

A zöld diós gyümölcskenyér recept hozzávalói

1 pohár natúr joghurt, 3 db tojás, 11 joghurtos pohár cukor, 1 joghurtos pohár olaj, 2 db citrom leve és héja, 2 joghurtos pohár liszt, 5 dkg darált mák, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg teába vagy rumba áztatott, lecsöpögtetett aszalt áfonya, 3-4 db Golden Food zölddió, vaj, liszt a forma kikenéséhez, beszórásához

Zöld diós gyümölcskenyér

Zöld diós gyümölcskenyér

 

A zöld diós gyümölcskenyér recept elkészítése

 

Igazán különleges gyümölcskenyér készül egy különleges összetevő hozzáadásával. Nézzék meg, mi a titok, és készítsék el Önök is így otthon!

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Egy 12 cm széles, 20 cm hosszú püspökkenyér-formát kivajazunk, kilisztezünk. Robotgéppel a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet hozzáadjuk, simára keverjük.

Ezután egy külön tálkában a lisztet, a darált mákot, az, aszalt áfonyát, és a sütőport összeforgatjuk, végül a kis kockákra vágott zöld diót is beleszórjuk. A lisztes keveréket fakanállal a joghurtos masszába forgatjuk. A tészta ezzel készen van.

A tésztát az előkészített püspökkenyér-formába töltjük, kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha úgy látjuk, hogy a teteje túlságosan pirulna, 30 perc után alufóliát borítunk rá. De az alufóliát csak lazán, könnyedén szabad rátenni a süteményre, nehogy beleragadjon.

Ha a püspökkenyér megsült, amit érdemes „tűpróbával" is ellenőrizni, kivesszük a sütőből, és rácsra téve kihűtjük.

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

 

Egy másfajta édesség receptjét itt találják!

 

Itt pedig egy részletes ismertetőt a zöld dióról, ha esetleg még nem ismerték volna, ha igen, akkor is érdemes elolvasni, érdekes információkat tartalmaz:).

 

És ha már zöld dió, nemcsak édesség, más finomságok is készülnek belőle, csak példaként mutatunk egyet. Egy kis előzetes, miről is van szó: Az édes szirupban eltett zöld dió kultúrája a Közel-Keletről indult, így örmény, török, moldáv, román receptek is fellelhetőek.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.