Online Gasztronómiai Magazin

Zöldséges hal

A zöldséges hal recept hozzávalói

80 dkg alaszkai tőkehalfilé (vagy, ha jobban állnak, Viktória-tavi fogasfilé), 1 db cukkini, 3 db kaliforniai paprika (legyen mindhárom fajta, azaz piros, zöld, és sárga is), 5 dkg olívabogyó, 1 db padlizsán, 4 db paradicsom, provence-i fűszer, só, 15 dkg trappistasajt, 50 dkg burgonya, 1 dl tejszín, 1 dl tej

Zöldséges hal

Zöldséges hal

 

A zöldséges hal recept elkészítése

 

Egyszerű halból készülő ételről beszélünk. Halfilét használjunk, mi ebben a receptben tengeri hal mellett döntöttünk, javasoljuk, tegyenek így Önök is, lentebb adjuk az ártippeket is, ahogy azt már megszokhatták. A végeredményhez persze szükség lesz a szokásos kicsit másképp-technológiára is.

Azzal kezdünk, hogy a halból 4 nagy lapos szeletet vágunk. Ezután besózzuk, majd félretesszük. Az alaszkai tőkehalfiléhez itt találnak árat. És ha már beharangoztuk a hozzávalókban a Viktória-tavi fogasfilét, összehasonlító árat itt találnak hozzá!

Zöldséges hal, készül a remek fogás

Zöldséges hal, készül a remek fogás

Mindezek után a zöldségeket apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, majd provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk, és végül reszelünk bele egy kevés sajtot. A háromféle kaliforniai paprika szép színessé teszi az ételt, mert, ugye, a látvány kiemelten fontos!

A halat kevés olajon kicsit megsütjük. Mindkét oldalát elősütjük. Ha ezzel megvagyunk, a ragut a halra tesszük.

Megreszeljük még több sajttal, majd forró sütőbe vagy szalamanderbe helyezzük, és készre sütjük. Burgonyapürével tálaljuk. Egyszerű, gyors recept, ugye?

Ha pedig szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

 

Ha már hal - és nálunk mindig van hal! - nézzenek meg egy tonhalreceptet is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.