Babos, sajtos szűz

A babos, sajtos szűz recept hozzávalói

30 dkg szűzpecsenye, 50 dkg babkonzerv, 2 fej hagyma, 2 db kaliforniai paprika, 2 db paradicsom, 2 evőkanál ketchup, só, 20 dkg burgonya, chilipaprika, 1 gerezd fokhagyma, rozmaring, 10 dkg trappista sajt

 

Babos, sajtos szűz

Babos, sajtos szűz

A babos, sajtos szűz recept elkészítése

 

A hagymát felszeljük és megpirítjuk, a szűzpecsenyét felvágjuk, majd a zöldségeket kockára vágjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A piros paradicsom mellé zöld és sárga kaliforniai paprikát választottam. Most a könnyebbség kedvéért konzervbabot használok, de más babból is elkészíthetik ezt az ételt.

A hagymához adjuk a szűzpecsenyét, majd a zöldségeket, és együtt pároljuk. Belekerül a vörösbab, egy kis durva bors, az apróra vágott chilipaprika, végül öntünk bele egy kevés ketchupot.

Amikor már majdnem kész, egy kevés fokhagymát vágunk bele, valamint rozmaringot. Az előre megfőzött burgonyát daraboljuk, beletesszük az ételbe, összekeverjük és tálaljuk.

Tálkába tálaljuk, a tetejére sajtot reszelünk, paradicsommal és zöld salátával díszítjük. Aki még fokozni szeretné, a sajtot rápiríthatja az ételre, így még finomabb lesz.

Egy egészen más jellegű szűzpecsenyés recepthez kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Babos, sajtos szűz
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.