Burgonyás lepény

A burgonyás lepény recept hozzávalói

  • 10 dkg liszt,
  • 40 dkg burgonya,
  •  2 db tojás,
  •  fél fej hagyma,
  •  1 köteg petrezselyem,
  •  1 gerezd fokhagyma,
  •  durva bors,
  •  10 dkg sajt,
  •  2 dl tejföl
Burgonyás lepény

Burgonyás lepény

 

A burgonyás lepény recept elkészítése

 

Az egyszerűség dominanciája. Csak és kizárólag olyan alapanyagokat használtunk, amelyek semmilyen körülmények között nem nevezhetők extrának. No persze a vége mégiscsak valami kis csoda - legalábbis mi így gondoltuk. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdjük, hogy a burgonyát sós vízben megfőzzük. Lereszeljük, és hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott pirított hagymát, vágott petrezselymet és a lisztet. Jó alaposan, tésztasűrűségűvé összedolgozzuk.

Vastag hengerré formázzuk, és pogácsa nagyságú szeleteket vágunk belőle. Serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

A tejfölhöz zúzott fokhagymát, durvaborsot és vágott petrezselymet keverünk. A megsült lepényeket ezzel a tejfölös masszával kenjük be, és reszelt sajttal megszórjuk. Reszelt sajthoz aktuális árat itt találnak. Persze nem kell csomagolt reszelt sajtot venni mindenáron, egyszerű trappista is tökéletes a recepthez, és azért le tudjuk azt reszelni otthon is, nem? Legyen így!

 

Próbálja ki a sütőtökös receptünket is.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.