Egyszerű burgonya tejszínes zöldségekkel

Egyszerű burgonya tejszínes zöldségekkel

50 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg karfiol, 20 dkg brokkoli, 1 fej hagyma, só, bors, 1 dl fehérbor, 10 dkg vaj, 1 dl tejszín, 10 dkg gomba

Egyszerű burgonya tejszínes zöldségekkel

Egyszerű burgonya tejszínes zöldségekkel

 

Az egyszerű burgonya tejszínes zöldségekkel recept elkészítése

 

Most egy igazán egyszerű recept készül a Mit főzzünk ma? konyhájában, főszerepben a zöldségekkel. Nem használunk ma húst, de megmutatjuk, hogy anélkül is lehet remek ételeket készíteni. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Először is, mint minden alkalommal, megtisztítjuk a hozzávalókat. A burgonyát héjában megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Sós vízben megfőzzük a sárgarépát, a karfiolt és a brokkolit. A hagymát apróra vágjuk, vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a főtt zöldségeket a zöldborsóval, gombával együtt.

Tejszínnel, fehérborral ízesítjük, majd burgonyakeményítővel sűrítjük. A burgonyát megpirítjuk mellé, és így tálaljuk. Igazán egyszerű, gyors, aki hiányolná esetleg a húst hozzá, egy pár debrecenivel kínálhatja. A csemege debrecenihez aktuális árakat itt találnak.

 

További húsmentes receptért kattintson ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.