Fűszeres, lencsés rizs

Hozzávalók

  • 12 dkg lencse,
  • 12 dkg lencse (vörös),
  • 25 dkg rizs (hosszúszemű),
  • 1 db zöld chilipaprika,
  • 1 db hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 szál újhagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 teáskanál gyömbér,
  • 1 db fahéj (egész),
  • 2 db szegfűszeg,
  • 1 db babérlevél,
  • 1/2 teáskanál kurkuma,
  • só,
  • bors

 

Fűszeres, lencsés rizs

Fűszeres, lencsés rizs

 

A felaprított hagymát, fokhagymát, gyömbért, és a zöldpaprikát az olajban puhára pároljuk, majd egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet és a kurkumát. Néhány perc alatt összepirítjuk.

Beletesszük a rizst és a kétféle lencsét, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 3 cm-el ellepje. Megsózzuk és addig főzzük, amíg a rizs az összes vizet beszívja.
Hozzákeverjük az újhagymát.

Receptünkről bővebben az Étterem helyett oldalon olvashat!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.