Káposztás lángos

Hozzávalók

50 dkg liszt, 8 dkg főtt burgonya, só, bors, cukor, 10 dkg reszelt káposzta, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, olaj a sütéshez

 

Káposztás lángos

Káposztás lángos

 

A káposztás lángos elkészítése

 

Az igazság az, hogy a lángost nem csak a strandon szeretjük. Hanem bárhol. És nem csak nyáron, hanem bármikor. Akkor viszont nincs mese, szükség van az otthoni recepttárban egy jó lángosreceptre. Reméljük, az alábbi megfelelő lesz:).

Először az élesztőt kell felfuttatni. Régen ezt langyos tejjel tették, most egy praktikát mutatok meg önöknek: tegyünk cukrot az élesztőre, keverjük meg, sűrű, folyós lesz. A langyos cukros tejet öntsük hozzá. Intenzív, gyors kelesztést hajtottunk végre.

Egy kevés főtt krumplit is teszünk hozzá. A burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, így adjuk az élesztős, cukros tejhez. Mindezt jól kidolgozzuk, hogy az edény falától elváljon, s levegős legyen, formázható, kemény állományú tésztát kell kapnunk. Kelesztjük.

A tészta felét lisztezett deszkára tesszük, kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk, háromszög és rombusz alakúra vágjuk. Forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

A tészta másik feléből készül a megígért káposztás lángos. Olajban reszelt káposztát pirítunk, sóval, borssal ízesítjük, kevés köménymagot is tehetünk hozzá, s pici ecettel lepároljuk. Szintén kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.

A változatosság kedvéért itt egy különleges rétesrecept!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Káposztás lángos
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.