Kelkáposzta göngyölve

Hozzávalók, kelkáposzta göngyölve

  • 1 kg kelkáposzta,
  • 20 dkg burgonya,
  • 30 dkg sertéshús,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 1 csomag fasírtpor,
  • 10 dkg sajt (füstölt),
  • 1 dl olaj,
  • 5 dkg liszt,
  • kömény,
  • ételízesítő,
  • majoranna,
  • fűszerpaprika,
  • bors (őrölt)
Kelkáposzta göngyölve

Kelkáposzta göngyölve

 

A kelkáposzta göngyölve recept elkészítése

 

A kelkáposztafejről leválasztunk óvatosan leveleket, amit szódabikarbónás vízben leforrázunk (így szép zöld marad a levél színe, s könnyen formálható lesz). A vastag szármákat levágjuk, kicsit megklopfoljuk, így a leveleket könnyen fel tudjuk majd göngyölni.

Kevés olajon a kockára vágott baconszalonnát üvegesre hevítjük, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk. Amikor a hagyma is üveges, megszórjuk fűszerpaprikával, oldjuk a színét, majd felöntjük kevés vízzel és kiforraljuk.

A pörköltalapra a kockára vágott burgonyát, majd a rusztikus darabokra felvágott kelkáposztát tesszük. (Ügyeljünk arra, hogy egyszerre puhuljanak fel, a káposztánk ne főjön szét!) Ízesítjük borssal, majoránnával, ételízesítővel és köménnyel.

Elkészítjük a tölteléket: 2 dl vízbe elkeverünk egy tasak fasírtport, és hozzátesszük a darált húst. A tölteléket még pikánsabbá, ízletesebbé tehetjük, ha reszelt füstölt sajtot keverünk hozzá.

Az így kapott masszával betöltjük a káposztaleveleket, s rátesszük az alapra. Csontlével felengedjük, készre pároljuk. Amikor kész, a töltelékeket kivesszük, és az alapot tejfölös keményítővel bekötjük. Felforraljuk, majd tálaljuk.

A tálalás: A tálra először kimerjük a főzeléket, majd ráhelyezzük a töltelékeket. Simára kevert tejföllel meglocsoljuk, megdíszítjük.

Egy másik kelkáposztás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kelkáposzta göngyölve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.