Kelkáposzta göngyölve

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta,
  • 20 dkg burgonya,
  • 30 dkg sertéshús,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 1 csomag fasírtpor,
  • 10 dkg sajt (füstölt),
  • 1 dl olaj,
  • 5 dkg liszt,
  • kömény,
  • ételízesítő,
  • majoranna,
  • fűszerpaprika,
  • bors (őrölt)
Kelkáposzta göngyölve

Kelkáposzta göngyölve

A kelkáposztafejről leválasztunk óvatosan leveleket, amit szódabikarbónás vízben leforrázunk (így szép zöld marad a levél színe, s könnyen formálható lesz). A vastag szármákat levágjuk, kicsit megklopfoljuk, így a leveleket könnyen fel tudjuk majd göngyölni.

Kevés olajon a kockára vágott baconszalonnát üvegesre hevítjük, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk. Amikor a hagyma is üveges, megszórjuk fűszerpaprikával, oldjuk a színét, majd felöntjük kevés vízzel és kiforraljuk.

A pörköltalapra a kockára vágott burgonyát, majd a rusztikus darabokra felvágott kelkáposztát tesszük. (Ügyeljünk arra, hogy egyszerre puhuljanak fel, a káposztánk ne főjön szét!) Ízesítjük borssal, majoránnával, ételízesítővel és köménnyel.

Elkészítjük a tölteléket: 2 dl vízbe elkeverünk egy tasak fasírtport, és hozzátesszük a darált húst. A tölteléket még pikánsabbá, ízletesebbé tehetjük, ha reszelt füstölt sajtot keverünk hozzá.

Az így kapott masszával betöltjük a káposztaleveleket, s rátesszük az alapra. Csontlével felengedjük, készre pároljuk. Amikor kész, a töltelékeket kivesszük, és az alapot tejfölös keményítővel bekötjük. Felforraljuk, majd tálaljuk.

A tálalás: A tálra először kimerjük a főzeléket, majd ráhelyezzük a töltelékeket. Simára kevert tejföllel meglocsoljuk, megdíszítjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kelkáposzta göngyölve
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.