Kókusz chutney és indiai lepény

Hozzávalók

2 csésze búzadara, 2 csésze joghurt, garam masala, 1 csésze kukorica (csemege), 1 csésze aprított fejeskáposzta, 2 db, nagy apróra vágott zöld chili, koriander, kókuszreszelék, 1 csésze kókuszreszelék, 1 csésze joghurt, 1 csésze földimogyoró, 2 db apróra vágott zöld chili, 1 teáskanálnyi cukor, petrezselyem, 2 teáskanál citromlé

 

Kókusz chutney és indiai lepény

Kókusz chutney és indiai lepény

 

Összekeverjük a búzadarát, a sót, a kukoricát, a káposztát, a zöld chilit, a garam masalát és a szódabikarbónát. A garam masalához aktuális árat itt találnak.

Annyi joghurtot keverünk hozzá, hogy masszaszerű keveréket kapjunk. Addig keverjük, amíg a keverőkanálról könnyen le nem válik.

Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és a közepére egy evőkanálnyi masszát teszünk. Ha nem elég folyós, a kanállal szétterítjük. A lepény mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Ha kész, kókuszreszelékkel, reszelt répával, petrezselyemmel vagy korianderlevéllel megszórjuk.

A chutney hozzávalóit összeturmixoljuk annyi vizet hozzáadva, hogy sűrű mártást kapjunk, s ezt adjuk a lepények mellé.

Szeretne kipróbálni még egy indiai jellegű receptet?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kókusz chutney és indiai lepény
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.