Kókusz chutney és indiai lepény

A kókusz chutney és indiai lepény recept hozzávalói

2 csésze búzadara, 2 csésze joghurt, garam masala, 1 csésze kukorica (csemege), 1 csésze aprított fejeskáposzta, 2 db, nagy apróra vágott zöld chili, koriander, kókuszreszelék, 1 csésze kókuszreszelék, 1 csésze joghurt, 1 csésze földimogyoró, 2 db apróra vágott zöld chili, 1 teáskanálnyi cukor, petrezselyem, 2 teáskanál citromlé

Kókusz chutney és indiai lepény

Kókusz chutney és indiai lepény

 

A kókusz chutney és indiai lepény recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul - most teszünk egy kis receptkirándulást Ázsiába, ezúttal hamisítatlan helyi ízekkel. A titok a fűszerezés, nézzék meg, hogyan csináljuk! Próbálják ki, és természetesen jöjjenek holnap is!

Összekeverjük a búzadarát, a sót, a kukoricát, a káposztát, a zöld chilit, a garam masalát és a szódabikarbónát. A garam masalához aktuális árat itt találnak.

Annyi joghurtot keverünk hozzá, hogy masszaszerű keveréket kapjunk. Addig keverjük, amíg a keverőkanálról könnyen le nem válik.

Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és a közepére egy evőkanálnyi masszát teszünk. Ha nem elég folyós, a kanállal szétterítjük. A lepény mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Ha kész, kókuszreszelékkel, reszelt répával, petrezselyemmel vagy korianderlevéllel megszórjuk.

A chutney hozzávalóit összeturmixoljuk annyi vizet hozzáadva, hogy sűrű mártást kapjunk, s ezt adjuk a lepények mellé.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretne kipróbálni még egy indiai jellegű receptet?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kókusz chutney és indiai lepény
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.