Lecsó tejfölösen, tojással és virslivel

Hozzávalók, lecsó tejfölösen, tojással és virslivel

  • 4 pár virsli (bécsi),
  • 5 db tojás,
  • 1 üveg lecsó,
  • 10 dkg bacon,
  • 15 dkg vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • fokhagyma,
  • petrezselyem,
  • 15 dkg cukkini,
  • 1-1,5 dl tejföl,
  • rizs

 

Lecsó tejfölösen, tojással és virslivel

Lecsó tejfölösen, tojással és virslivel

 

A lecsó tejfölösen, tojással és virslivel recept elkészítése

 

A lecsó tipikusan az "ahány ház, annyi szokás"-típusú ételek közé tartozik. De, mint sok-sok receptünknél, ennél is csempészünk egy-két apróságot a hozzávalók közé, valamint az elkészítésbe.

A felhevített serpenyőben félig megsütjük a csíkra darabolt szalonnát, majd a  szeletekre vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.

Késhegynyi pirospaprikát adunk hozzá, elkeverjük, és hozzáöntjük a lecsót. Ízesítjük tört fokhagymával, sóval, finomra vágott kaprot szórunk bele, majd tejfeles habarással mártássűrűségűre főzzük. Elkeverjük benne a tojást.

Tálaláskor kínálhatunk hozzá sült virslit (mint a képen) vagy párolt rizst, házi, sült burgonyát. A bécsi virslihez aktuális árat itt találnak.

Egy másik lecsós receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lecsó tejfölösen, tojással és virslivel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.