Parajos, csirkemájas rétes

Hozzávalók, parajos, csirkemájas rétes

  • 1 kg paraj (leveles),
  • 60 dkg csirkemáj,
  • 15 dkg bacon,
  • só,
  • bors,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 csomag réteslap,
  • 1 evőkanál szezámmag,
  • 1 db tojás

 

Parajos, csirkemájas rétes, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Parajos, csirkemájas rétes, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A parajos, csirkemájas rétes elkészítése

 

A leveles parajunkat leforrázzuk sós vízben, leszűrjük. A szalonnát csíkokra vágjuk üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a parajt, ízesítjük sóval, borssal, tört fokhagymával.

A csirkemájat sós vízben leforrázzuk, leszűrjük. A csirkemájhoz aktuális árat itt találnak.

A kiterített réteslapot olajozzuk, zsemlemorzsával szórjuk és egy sorba elhelyezzük a parajt, és sorba rajuk rá a májat. Nem túl szorosan feltekerjük, megkenjük tojással a rétest, szezámmaggal szórjuk meg. Közepesen forró sütőben pirosra sütjük.

Egy másik parajjal készült receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Parajos, csirkemájas rétes
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.