Parajos, csirkemájas rétes

A parajos, csirkemájas rétes recept hozzávalói

  • 1 kg leveles paraj,
  • 60 dkg csirkemáj,
  • 15 dkg bacon,
  • só,
  • bors,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 csomag réteslap,
  • 1 evőkanál szezámmag,
  • 1 db tojás
Parajos, csirkemájas rétes, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Parajos, csirkemájas rétes, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A parajos, csirkemájas rétes recept elkészítése

 

Mert a rétes nem csak édes lehet, sőt. Ez most zöldséges is, húsos is, remek fogás. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A leveles parajunkat leforrázzuk sós vízben, leszűrjük. A szalonnát csíkokra vágjuk üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a parajt, ízesítjük sóval, borssal, tört fokhagymával.

A csirkemájat sós vízben leforrázzuk, leszűrjük. A csirkemájhoz aktuális árat itt találnak.

A kiterített réteslapot olajozzuk, zsemlemorzsával szórjuk és egy sorba elhelyezzük a parajt, és sorba rajuk rá a májat. Nem túl szorosan feltekerjük, megkenjük tojással a rétest, szezámmaggal szórjuk meg. Közepesen forró sütőben pirosra sütjük.

 

Egy másik parajjal készült receptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És ha már ajánlunk, nézzék meg levesreceptjeinket is, itt.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.