Parajos, csirkemájas rétes

Hozzávalók

  • 1 kg paraj (leveles),
  • 60 dkg csirkemáj,
  • 15 dkg bacon,
  • só,
  • bors,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 csomag réteslap,
  • 1 evőkanál szezámmag,
  • 1 db tojás

A leveles parajunkat leforrázzuk sós vízben, leszűrjük. A szalonnát csíkokra vágjuk üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a parajt, ízesítjük sóval, borssal, tört fokhagymával.

A csirkemájat sós vízben leforrázzuk, leszűrjük.

A kiterített réteslapot olajozzuk, zsemlemorzsával szórjuk és egy sorba elhelyezzük a parajt és sorba rajuk rá a májat. Nem túl szorosan feltekerjük, megkenjük tojással a rétest, szezámmaggal szórjuk meg. Közepesen forró sütőben pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.