Rakott kelvirág

Hozzávalók

  • 1 db kelvirág,
  • 20 dkg rizs,
  • 35 dkg darálthús,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • majoranna,
  • 2 db tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg sajt

Serpenyőben olajat hevítünk. A hagymát felaprítjuk, beletesszük a serpenyőbe, s üvegesre pirítjuk. Erre kerül a darált hús. Sózzuk, majorannát szórunk rá, egy gondolatnyi pirospaprikát, majd az egészet átpirítjuk. Ha a hús kemény, kevés vízzel átforraljuk.

Közben a kelvirágot leforrázzuk, vastagra felszeleteljük. Kivajazott, morzsázott edénybe rétegesen tesszük a kelvirágot, a rizst és a húst.

Tejföllel felvert tojást , egy kanál lisztet elkeverünk, a rakott kel tetejére öntjük. Sajtot szórunk rá, zsemlemorzsával is megszórjuk, hogy szép, piros legyen.

Jó étvágyat kívánunk!
(20030729)



Comments are closed.