Rakott kelvirág

A rakott kelvirág recept hozzávalói

  • 1 db kelvirág,
  • 20 dkg rizs,
  • 35 dkg darált hús,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • majoranna,
  • 2 db tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg sajt
Rakott kelvirág, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Rakott kelvirág, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A rakott kelvirág recept elkészítése

 

Rakott recept, természetesen ismét egy kicsit másképp. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így! Amúgy pedig a kelvirág, vagy ismertebb nevén a karfiol nagyon egészséges, mivel erősíti az immunrendszert, véd a különféle fertőzésektől.

Serpenyőben olajat hevítünk. A hagymát felaprítjuk, beletesszük a serpenyőbe, s üvegesre pirítjuk. Erre kerül a darált hús. Sózzuk, majorannát szórunk rá, egy gondolatnyi pirospaprikát, majd az egészet átpirítjuk. Ha a hús kemény, kevés vízzel átforraljuk. Darált húshoz aktuális árakat itt találnak. Javasoljuk a pulykát!

Közben a kelvirágot leforrázzuk, vastagra felszeleteljük. Kivajazott, morzsázott edénybe rétegesen tesszük a kelvirágot, a rizst és a húst.

Tejföllel felvert tojást, egy kanál lisztet elkeverünk, a rakott kel tetejére öntjük. Sajtot szórunk rá, zsemlemorzsával is megszórjuk, hogy szép, piros legyen.

 

Egy másfajta egytálétel receptjét itt találják.

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030729)



Comments are closed.