Rakott kelvirág

Hozzávalók, rakott kelvirág

  • 1 db kelvirág,
  • 20 dkg rizs,
  • 35 dkg darálthús,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • majoranna,
  • 2 db tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg sajt

 

Rakott kelvirág, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Rakott kelvirág, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A rakott kelvirág elkészítése

 

Serpenyőben olajat hevítünk. A hagymát felaprítjuk, beletesszük a serpenyőbe, s üvegesre pirítjuk. Erre kerül a darált hús. Sózzuk, majorannát szórunk rá, egy gondolatnyi pirospaprikát, majd az egészet átpirítjuk. Ha a hús kemény, kevés vízzel átforraljuk.

Közben a kelvirágot leforrázzuk, vastagra felszeleteljük. Kivajazott, morzsázott edénybe rétegesen tesszük a kelvirágot, a rizst és a húst.

Tejföllel felvert tojást, egy kanál lisztet elkeverünk, a rakott kel tetejére öntjük. Sajtot szórunk rá, zsemlemorzsával is megszórjuk, hogy szép, piros legyen.

Egy másfajta egytálétel receptjét itt találják.

Jó étvágyat kívánunk!
(20030729)

Cím
recipe image
Recept neve
Rakott kelvirág
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.