Rozmaringgal, szalonnasállal sült hagyma

A rozmaringgal, szalonnasállal sült hagyma recept hozzávalói

4 db hagyma, olívabogyó, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, rozmaring, 8 szelet bacon, 5 dkg sajt (parmezán), só, bors

Rozmaringgal, szalonnasállal sült hagyma

Rozmaringgal, szalonnasállal sült hagyma

 

A rozmaringgal, szalonnasállal sült hagyma recept elkészítése

 

Ha szalonna nélkül készítik el, ez lehet akár egy vegetáriánus étel is. Természetesen van benne trükk, nézzék csak meg! Sorel csak a húsételekben hisz, ezért hívtam el váratlanul, lássa, másképp is lehet jót főzni, nem csak hússal!

A hagymákat megfőzöm vízben, kb. 15 percig, majd a tetejét levágom, és a belsejéből kivájok egy púpozott evőkanálnyi részt.

Serpenyőben olívaolajat hevítek, belekerül a kivájt hagyma, meg a fokhagyma, a rozmaring, a bors, a só, a tejszín és a parmezán. Így egy krémes tölteléket kapok. A parmezánhoz aktuális árat itt találnak.

Visszatöltöm a hagymába a tölteléket, körbetekerem baconnal. Hogy ne essen szét, rozmaringággal szúrom át, végül előmelegített sütőben készre sütöm. Tálalásnál a töltött hagyma köré tehetnek még a töltelékből.

 

Egy másfajta töltött receptért kattintsanak ide!

 

Ha mégiscsak megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És ha már ajánlunk, nézzék meg levesreceptjeinket is, itt.

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Rozmaringgal, szalonnasállal sült hagyma
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.