Sertéstarja lábosban, tört burgonyával

Hozzávalók, sertéstarja lábosban, tört burgonyával

  • 80 dkg sertéstarja,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 2 db hagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 db póréhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 50 dkg burgonya

 

Sertéstarja lábosban, tört burgonyával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sertéstarja lábosban, tört burgonyával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sertéstarja lábosban, tört burgonyával recept elkészítése

 

Aki szereti a fokhagymát, ezt a receptet szeretni fogja. Alapvetően határozza meg az étel karakterét, csak ajánlani tudjuk!

Vékony szeletekre vágjuk a tarját, és még véletlenül sem klopfoljuk. A szeletekre vágott vöröshagymát szalonnával a lábas aljára helyezzük, a már befűszerezett húst pedig rá. A fűszerezés itt egyszerű, mondhatnám szokásos: só, bors. A sertéstarjához aktuális árat itt találnak.

Ezután vágjuk apró szeletekre a fokhagymát. Nem volt véletlen, hogy a hús "szimpla" fűszerezést kapott: ugyanis most adjuk meg az egyedi ízt. Újból kezdjük a rétegezést, közben nagyon kevés alaplevet tehetünk az ételhez, és pároljuk lassú tűzön.

A leszűrt főtt burgonyához pirított hagymát tegyünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összetörjük.

További receptekért nézzen körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válasszon, készítse el! És természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertéstarja lábosban, tört burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.