Sertéstarja lábosban, tört burgonyával

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéstarja,
  • 10 dkg szalonna (füstölt),
  • 2 db hagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 db póréhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 50 dkg burgonya

Vékony szeletekre vágjuk a tarját, és még véletlenül sem klopfoljuk.

A szeletekre vágott vöröshagymát szalonnával a lábas aljára helyezzük, a már befűszerezett húst pedig rá. A fűszerezés itt egyszerű, mondhatnám szokásos: só, bors.

Ezután vágjuk apró szeletekre a fokhagymát (nem volt véletlen, hogy a hús "szimpla" fűszerezést kapott: ugyanis most adjuk meg az egyedi ízt). Újból kezdjük a rétegezést, közben nagyon kevés alaplevet tehetünk az ételhez, és pároljuk lassú tűzön.

A leszűrt főtt burgonyához pirított hagymát tegyünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összetörjük.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.