Tavaszi rizottó

A tavaszi rizottó recept hozzávalói

5 dkg hagyma, 1 fokhagymagerezd, 1 csomag kapor, 1 csomag metélőhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 10 dkg paradicsom, 4 dkg parmezán, 7 dl szárnyas alaplé, 5 dkg vaj, 20 dkg rizottó rizs, só, bors, szerecsendió

Tavaszi rizottó

Tavaszi rizottó

 

A tavaszi rizottó recept elkészítése

 

Egyszerű, gyors, hétköznapi rizottó recept, próbálják ki! Amint a képen is látható, mi sült báránygerincet adtunk hozzá, igaz, a receptbe nem került bele, mert ez a rizottóról szól. Önmagában is tökéletes, köretként is.

A tisztított hagymát a fokhagymával kockára vágjuk, a zöldfűszereket is összevágjuk. A paradicsomot nagyobb darabokra szeleteljük, kimagozzuk.

3 dkg vajat kiolvasztunk, ezen hevítjük a rizottó rizst. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, majd felengedjük a szárnyasalaplével. Főzzük, pároljuk, arra ügyeljünk, hogy mindig pótoljuk a folyadékot. A rizshez aktuális árat itt találnak.

A paradicsomhúst és a parmezán sajtot a legvégén adjuk hozzá, sózzuk, borsozzuk, valamint reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Minden étel frissen az igazi, de erre különösen igaz, hogy tálaljuk azonnal.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tavaszi rizottó
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.