Töltött burgonya egy kicsit másképpen

Hozzávalók, töltött burgonya egy kicsit másképpen

  • 8 nagy burgonya,
  • 5 dkg vaj,
  • 6 dl húsleves,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 8 dkg zöldborsó,
  • 6 dkg sajt (reszelt),
  • só,
  • bors,
  • majoranna,
  • fél csomó petrezselyem

 

Töltött burgonya egy kicsit másképpen

Töltött burgonya egy kicsit másképpen

 

A töltött burgonya egy kicsit másképpen recept elkészítése

 

A burgonyákat megtisztítjuk, megpucoljuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belehelyezzük a burgonyákat, ráöntjük a húslevest. Fóliával letakarjuk, és a sütőben lassan puhára pároljuk.

Ha megfőtt, akkor a belsejét karalábévájóval kivesszük. A kifúrt darabokat összekeverjük az előzőleg megpárolt és kockákra vágott sárgarépával, a borsóval és a reszelt sajt felével. Ízesítsük sóval, borssal, majd szórjuk meg majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel.

A keverékkel megtöltjük a burgonyákat, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. A tetejére kisebb vajdarabokat teszünk és forró sütőben pirítjuk addig, amíg a sajt el nem olvad.

Egy másik töltött receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött burgonya egy kicsit másképpen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.