Töltött burgonya

Hozzávalók

  • 8 nagy burgonya,
  • 5 dkg vaj,
  • 6 dl húsleves,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 8 dkg zöldborsó,
  • 6 dkg sajt (reszelt),
  • só,
  • bors,
  • majoranna,
  • 1/2 csomó petrezselyem
Töltött burgonya

Töltött burgonya

 

 

A burgonyákat megtisztítjuk, megpucoljuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belehelyezzük a burgonyákat, ráöntjük a húslevest. Fóliával letakarjuk, és a sütőben lassan puhára pároljuk.

Ha megfőtt, akkor a belsejét karalábévájóval kivesszük. A kifúrt darabokat összekeverjük az előzőleg megpárolt és kockákra vágott sárgarépával, a borsóval és a reszelt sajt felével. Ízesítsük sóval, borssal, majd szórjuk meg majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel.

A keverékkel megtöltjük a burgonyákat, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

A tetejére kisebb vajdarabokat teszünk és forró sütőben pirítjuk addig, amíg a sajt el nem olvad.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött burgonya
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.