Töltött paprika kicsit másképpen

Hozzávalók

  • 4 db kaliforniai paprika,
  • fél szál póréhagyma,
  • 8 dkg gomba (vargánya),
  • 8 dkg paradicsom (koktél),
  • só,
  • bors,
  • olaj,
  • 10 dkg sajt (kecske),
  • 40 dkg rizs

 

Töltött paprika kicsit másképpen

Töltött paprika kicsit másképpen

 

Egyszerű étel hús nélkül. Ma a vegetáriánus nézőknek kedvezek, de szerintem bárki elkészítheti.

Nem mindennapi rizst választottam, jázminrizst, amit előre megfőztem.

Ma sült paprikát készítek, ahol maga a paprika lesz az edény. Levágom a tetejét, eltávolítom a kaliforniai paprika magházát. A paprika többi részét apróra vágom, majd jó lesz a töltelékbe.

A póréhagymát apróra vágom, kevés olajon lepirítom. Hozzáadom a kockára vágott vargányát és a felkockázott paradicsomot, valamint a paprikát. Sózom, borsozom. Kevés vízzel felöntöm, beleöntöm a főtt rizst. Jól összeforgatom, kicsit együtt párolom, hogy az ízek összeérjenek.

Betöltöm a paprikát, tetejére kecskesajtot morzsolok.Beteszem magas hőfokra a sütőbe, addig sütöm, míg a sajt megolvad a tetején (ez kb. 10 perc).

Közben elkészítem a paradicsomrózsát. Meghámozom a paradicsomot, és a héját szépen feltekerem.

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.