Receptek: Előételek

Fonott kalács

Hozzávalók 4 dkg élesztő, 10 dkg porcukor, 5 dl tej, 1 kg liszt, só, 4 db tojás (sárgája), 10 dkg vaj, 1 db tojás, 1 evőkanál szezámmag   Az élesztőt morzsoljuk bele fél deciliter cukros, langyos tejbe. Adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, majd keverjük simára. Futtassuk fel langyos helyen. A többi lisztet rakjuk egy tálba,…
Bővebben


Különleges palacsintanyárs

Hozzávalók 1 db tojás, 5 dkg liszt, 1 dl tejszín, 0,5 dl tej, 1 csipet só, fél csomag kapor, 10 dkg sajt, só, bors, citromlé, 5 dkg kaviár   Különleges palacsintanyárs   A liszttel, tejjel, tojással, tejszínnel kb. 20 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. A friss sajtkrémet ízesítjük a fűszerekkel, a kaviárral, a kaporral. Betöltjük a palacsintába és lazán felgöngyöljük. Dermedni hagyjuk a hűtőben,  majd felszúrjuk…
Bővebben


Körte sajtsalátával töltve

Hozzávalók 15 dkg sajt (trappista), 15 dkg sajt (mozzarella), 2 db alma, 1 csomag petrezselyem, 1 db paprika, 8 db, fél körte, 5 evőkanál majonéz, só, bors, porcukor, citromlé   Körte sajtsalátával töltve   Apró kockákra vágjuk fel a sajtokat és az almát. A majonézt ízesítjük a fűszerekkel, majd beletesszük a sajtokat és az almát. Összekeverjük. A felezett körték közepét tovább mélyítjük a magház helyén,…
Bővebben


Libamáj roston, cseresznyével, diós kenyéren

Hozzávalók 50 dkg libamáj, só, bors, rozmaring, balzsamecet, 20 dkg cseresznye, 4 szelet diós kenyér A diót egy speciális vajízű olajon megpirítjuk, így adjuk a kenyérhez. A libamájat sóval, borssal fűszerezzük, majd a kenyérrel együtt grillezzük meg, figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan elkészül! A libamájjal egyébként is vigyázzunk, akkor az igazi, ha nem sütjük túl,…
Bővebben


Vajas pástétom pezsgőmártással

Hozzávalók 2 csomag vajastészta, 1 db tojás, 0,5 dl olaj, 30 dkg sonka (kocka), 5 dkg vöröshagyma, 3 dkg liszt, só, bors (őrölt), 0,5 db kaliforniai paprika, 3 dkg gomba, A pezsgőmártáshoz: 2 db tojássárgája, 0,5 dl tejszín, 1/2 csomag petrezselyemzöld, 2 dkg keményítő, pezsgő, őrölt fehérbors A kész vajastésztát széthajtjuk, kevés lisztet szórunk alá.…
Bővebben


Királyrákos falatka

Hozzávalók 5 dkg vaj, petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl, lecsepegtetett joghurt, póréhagyma, só, 1 db lime, 1 db bagett, 30 dkg rák (király) A tisztított királyrákot kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk. Zúzott fokhagymát adunk hozzá és fehérborral felöntjük. A lime levével meglocsoljuk. Végül a tűzről levéve kevés vajat adunk hozzá. Így hagyjuk kihűlni. A lecsepegtetett…
Bővebben


Frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal

Hozzávalók a frissen sütött zöldségekhez, tésztafelfújttal 20 dkg karfiol, 20 dkg gomba, 20 dkg cukkini, 1 db paprika (zöld), 20 dkg spárga, petrezselyem, rozmaring, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, só, bors, ételízesítő, 25 dkg tök A frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal recept elkészítése   Az előre kifőzött fodros tésztát összekeverjük tejföllel, sóval, borssal és finomra…
Bővebben


Sütőtökös sajtkrém

Hozzávalók a sütőtökös sajtkrémhez 25 dkg sütőtök, 10 dkg sajtkrém, 2 cikk fokhagyma, só, majoranna, pirítós Így készítsék el a sütőtökös sajtkrémet   A sütőtököt cikkekre vágjuk és forró sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk. Addig a fokhagymát megpucoljuk és áttörjük... A recept folytatásához kattintsanak a következő oldalra: Aleda konyhája…
Bővebben


Szardíniás szendvics, magos mustárral

Hozzávalók a szardíniás szendvicshez, magos mustárral 30 dkg szardínia, 1 db padlizsán, 4 db burgonya, 2 db paradicsom, 2 evőkanál mustár (magos), só, bors, kakukkfű, 5 dkg vaj, 1 db citrom Így készítsék el a szardíniás szendvicset, magos mustárral   A padlizsánokat karikára vágjuk és besózzuk, majd állni hagyjuk kb. 10 percig. A főtt burgonyát…
Bővebben