Receptek: Fagylaltok, parfék

Csokifagyi málnával

Hozzávalók 4 dl kókusztej, 10 dkg 85 %-os étcsokoládé (apróra vágva), 10 dkg mandulavaj, 2 púpozott evőkanál kakaópor (holland), 1-2 evőkanál szirup (agavé), 1 teáskanálnyi vanília paszta, 30 ml likőr (Amaretto), 1 nagy marék málna (fagyasztott), 1 kevés pisztácia (apróra vágva) A kókusztejet felmelegítjük körülbelül 60-70 fokra, majd belerakjuk a feldarabolt étcsokoládét és folyamatos kevergés…
Bővebben


Fagylaltmánia

Hozzávalók 15 dkg cukor, 2 enyhén felvert tojás, 4,5 dl tej, 1 db vaníliarúd, 4,5 dl tejszín Számomra maga a fagylalt összefügg a napsütéssel, élénk színekkel, boldogan sikongató gyerekekkel és persze az elmaradhatatlan régi cukrászdák hangulatával, amitől az egész folyamat, amíg végre megkaparinthatjuk azt a puncsfagyit - amit már előző héten is kinéztünk magunknak, de…
Bővebben