Receptek: Főzelékek

Lencsefőzelék gazdagon

Hozzávalók 25 dkg lencse, 5 dkg hántolt árpa, 5 dkg vöröshagyma, 2 dkg fokhagyma, 0,5 dl olaj, 2 dl kaukázusi kefír, 3 dkg keményítő, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg liszt, 2 db tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, só, őrölt bors, mustár, 40 dkg füstölt marhanyelv, 2 db kemény tojás   Szalonnát pirítunk, kevés margarint teszünk hozzá, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk. Belerakjuk a pirospaprikát, vízzel oldjuk színét,…
Bővebben


Fasírt karalábéfőzelékkel

Hozzávalók 1 csomag kapor, 10 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 dl tejszín, 2 cl ecet, só, cukor, fehérbors, 2 db zsemle, 3 db tojás, 2 fej hagyma, 3 evőkanál zsemlemorzsa, olaj, 50 dkg darált hús     Először is bekeverjük a fasírtot: a darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott, áttört zsemlét, a…
Bővebben


Zsenge sárgarépafőzelék, bőrös fogassal

Hozzávalók 20 dkg répa (sárga), 4 dkg vaj, 3 dl tejszín, cukor, só, petrezselyem A bébirépát megmossuk, majd kevés vajon megfuttatjuk. Kevés cukorral megszórjuk, sózzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, majd beforraljuk, esetleg egy kevés fehérborral vagy citrommal savanyíthatjuk. A fogas bőrét beirdaljuk, sózzuk és megsütjük. Tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk! (20080414H)
Bővebben


Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem

Hozzávalók 25 dkg burgonya, 1 üveg zöldbab, só, bors, cukor, ecet, petrezselyem, 1 fokhagyma, fűszerpaprika, liszt, olaj, tejföl Nincs is jobb, egészségesebb egy tányér főzeléknél. Igazán tápláló, finom, és még magyar is. Ugyanis külföldön egyáltalán nem divat, de nálunk....alap. A megtisztított burgonyát apró kockákra vágjuk fel, megmossuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Hozzáadjuk az üveges…
Bővebben


Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem

Hozzávalók 25 dkg burgonya, 1 üveg zöldbab, só, bors, cukor, ecet, petrezselyem, 1 fokhagyma, fűszerpaprika, liszt, olaj, tejföl A megtisztított burgonyát apró kockákra vágjuk fel, megmossuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Hozzáadjuk az üveges babot, közben zsemleszínű rántást készítünk, amihez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a késhegynyi fűszerpaprikát, és a tört fokhagymát. Rövid ideig hagyjuk…
Bővebben