Fasírt karalábéfőzelékkel

Hozzávalók, fasírt karalábéfőzelékkel

1 csomag kapor,
10 dkg vaj,
3 evőkanál liszt,
4 dl tej,
1 dl tejszín,
2 cl ecet,
só,
cukor,
fehérbors,
2 db zsemle,
3 db tojás,
2 fej hagyma,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
olaj,
50 dkg darált hús

 

A fasírt karalábéfőzelékkel recept elkészítése

 

Először is bekeverjük a fasírtot: a darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott, áttört zsemlét, a felvert tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, valamint a sót, és jól összedolgozzuk.

Pogácsákat formázunk belőle, morzsába forgatjuk, kevés olajban megsütjük őket.

Amíg a fasírtok sülnek, vajas rántást készítünk, beletesszük a gyalult karalábét, sózzuk, cukrozzuk. Amikor kezd összeesni, ráöntjük az ecetet, amire egyébként azért van szükség, hogy a karalábé ne essen szét.

Ezután jöhet a tej és a bors. Ha főzelék sűrűségű lett az étel, egy kevés tejszínnel tesszük bársonyosabbá. Jól kiforraljuk, tálalás előtt megszórjuk még frissen vágott kaporral.

 

Fasírt karalábéfőzelékkel

Fasírt karalábéfőzelékkel

 

A teljes videóreceptet itt találják!

Nézzünk egy másik főzelékreceptet? Nézzünk!

Ha adtunk javaslatot főzelékre, úgy dukál, adjunk egyet fasírozottra is.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fasírt karalábéfőzelékkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.