Hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel

A hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel recept hozzávalói

10 dkg kukoricadara, 10 dkg hüvelyes zöldborsó, 60 dkg kacsamell, só, durvabors, rozmaring, 3 dl tej, 1 dl víz, 1 dl tejszín, fél evőkanál vaj, chilipaprika

Hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel

Hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel

 

A hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel recept elkészítése

 

A recept trükkje, hogy készítünk egy polentakosarat is, ebbe kerül majd a főzelék. Aki nem kifejezetten húsos, a kacsa nélkül is elkészítheti, így együtt igazi ízparádé persze. Nézzék meg, próbálják ki!

Felforraljuk a tejet és a vizet. Megsózzuk, a kukoricadarát hozzáadjuk. Nagyon kis lángon fedő alatt készre pároljuk. Melegen formázzuk úgy, hogy kosarat kapjunk. Amikor kihűl, akkor megtartja a formáját.

A hüvelyes zöldborsót kevés vajon megdinszteljük, sózzuk, és tejszínnel felöntjük. A kosarat mikróban vagy gőzös sütőben bemelegítjük. Beleszedjük a zöldborsófőzeléket.

Közben a felcsíkozott kacsamelleket durvaborssal, rozmaringgal, sóval, chilipaprikával fűszerezzük, ízesítjük. Forró serpenyőben hirtelen megsütjük. A kosár mellé tálaljuk. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.