Hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel

A hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel recept hozzávalói

10 dkg kukoricadara, 10 dkg hüvelyes zöldborsó, 60 dkg kacsamell, só, durvabors, rozmaring, 3 dl tej, 1 dl víz, 1 dl tejszín, fél evőkanál vaj, chilipaprika

Hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel

Hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel

 

A hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel recept elkészítése

 

A recept trükkje, hogy készítünk egy polentakosarat is, ebbe kerül majd a főzelék. Aki nem kifejezetten húsos, a kacsa nélkül is elkészítheti, így együtt igazi ízparádé persze. Nézzék meg, próbálják ki!

Felforraljuk a tejet és a vizet. Megsózzuk, a kukoricadarát hozzáadjuk. Nagyon kis lángon fedő alatt készre pároljuk. Melegen formázzuk úgy, hogy kosarat kapjunk. Amikor kihűl, akkor megtartja a formáját.

A hüvelyes zöldborsót kevés vajon megdinszteljük, sózzuk, és tejszínnel felöntjük. A kosarat mikróban vagy gőzös sütőben bemelegítjük. Beleszedjük a zöldborsófőzeléket.

Közben a felcsíkozott kacsamelleket durvaborssal, rozmaringgal, sóval, chilipaprikával fűszerezzük, ízesítjük. Forró serpenyőben hirtelen megsütjük. A kosár mellé tálaljuk. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.