Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával

Hozzávalók

40 dkg tengeri halfilé, 2 db zsemle, 2 db tojás, só, bors, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db chilipaprika, 1 köteg kapor, 40 dkg zöldbab, fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fűszerpaprika, cukor, ecet, 8 dkg liszt, 1 köteg petrezselyem, 1 dl tejföl

 

Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával

Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával

 

A kapros zöldbabfőzelék halpogácsával recept elkészítése

 

A halfilét ledarálom. A beáztatott zsemlét kicsavarva hozzáadom. Hozzáadom az összevágott chilipaprikát, a tojást. Sózom, borsozom. Nagyon apróra vágott piros kaliforniai paprikát teszek bele. Kevés vágott petrezselymet is szórok bele. Jól összedolgozom és egy serpenyőben olajon, mindkét oldalát megsütöm.

Közben a zöldbabot kevés sós vízben felteszem főni. Egy serpenyőben rántást készítek finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és fűszerpaprikával. Kevés tejfölt teszek bele. A zöldbabot ezzel berántom. Cukorral és ecettel ízesítem. Vágott kaporral megszórom és az egészet jól összeforralom. A halpogácsával tálalom.

Egy másfajta halpogácsa-receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.