Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával

A kapros zöldbabfőzelék halpogácsával recept hozzávalói

40 dkg tengeri halfilé, 2 db zsemle, 2 db tojás, só, bors, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db chilipaprika, 1 köteg kapor, 40 dkg zöldbab, fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fűszerpaprika, cukor, ecet, 8 dkg liszt, 1 köteg petrezselyem, 1 dl tejföl

Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával

Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával

 

A kapros zöldbabfőzelék halpogácsával recept elkészítése

 

Most jöjjön egy remek főzelék, amihez halat készítünk, egészen pontosan halpogácsát. A főzelék zöldbabból készül. Nézzék meg, készítsék el Önök is!

A halfilét ledarálom. A beáztatott zsemlét kicsavarva hozzáadom. Hozzáadom az összevágott chilipaprikát, a tojást. Sózom, borsozom. A tengeri halfiléhez aktuális árat itt találnak.

Nagyon apróra vágott piros kaliforniai paprikát teszek bele. Kevés vágott petrezselymet is szórok bele. Jól összedolgozom és egy serpenyőben olajon, mindkét oldalát megsütöm.

Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával az asztalon

Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával az asztalon

Közben a zöldbabot kevés sós vízben felteszem főni. Egy serpenyőben rántást készítek finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és fűszerpaprikával.

Kevés tejfölt teszek bele. A zöldbabot ezzel berántom. Cukorral és ecettel ízesítem. Vágott kaporral megszórom és az egészet jól összeforralom. A halpogácsával tálalom.

 

Egy másfajta halpogácsa-receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros zöldbabfőzelék halpogácsával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.