Pityókás salátafőzelék

A pityókás salátafőzelék recept hozzávalói

3-4 közepes pityóka, azaz burgonya, 50 dkg galambbegy vagy arannyal versengő saláta, 1 cikk fokhagyma, 1 dl tejföl, só, ecet

Pityókás salátafőzelék

Pityókás salátafőzelék

 

A pityókás salátafőzelék recept elkészítése

 

Egy friss recept, ami akár önállóan, akár köretként megállja a helyét, tehát elég univerzális. A galambbegysalátától különleges plusz ízt kap. A salátáról további információkat itt olvashatnak. Ha nagyon nem jutnának hozzá, helyettesíthetik madársalátával, aminek az aktuális árát itt találják.

A pityókát (burgonya) sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. Közben lapos lábasban 2-3 ujjnyi vizet forralunk, sózzuk, ízlés szerint ecetezzük, beleteszünk nagyon apróra vágott, kés hegyével szétzúzott fokhagymát. Pár pillanatig főzzük.

Beletesszük az előzőleg megmosott, megtisztított, s levétől lecsurgatott salátát, s néhány percig fellobbantjuk. Beletesszük a karikára vágott krumplit, azzal is lobbantjuk egyszer. Levesszük a tűzről, a levét leöntjük, tejfelezzük. Forrón tálaljuk. Esetleg sóval, ecettel szükség szerint utánaízesítjük.

Egészben sült húsok mellé is kitűnő. Sóskából is készíthető.

 

Egy másfajta salátarecepthez kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pityókás salátafőzelék
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.