Pityókás salátafőzelék

 

Hozzávalók

3-4 közepes pityóka (burgonya)
50 dkg galambbegy vagy arannyal versengő saláta
1 cikk fokhagyma
1 dl tejföl

ecet

 

Pityókás salátafőzelék

Pityókás salátafőzelék

 

A pityókás salátafőzelék elkészítése

 

A pityókát (burgonya) sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. Közben lapos lábasban 2-3 ujjnyi vizet forralunk, sózzuk, ízlés szerint ecetezzük, beleteszünk nagyon apróra vágott, kés hegyével szétzúzott fokhagymát. Pár pillanatig főzzük.

Beletesszük az előzőleg megmosott, megtisztított, s levétől lecsurgatott salátát, s néhány percig fellobbantjuk. Beletesszük a karikára vágott krumplit, azzal is lobbantjuk egyszer. Levesszük a tűzről, a levét leöntjük, tejfelezzük. Forrón tálaljuk. Esetleg sóval, ecettel szükség szerint utánaízesítjük.

Egészben sült húsok mellé is kitűnő. Sóskából is készíthető.

Egy másfajta salátarecepthez kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pityókás salátafőzelék
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.