Tárkonyos káposztafőzelék

 

Hozzávalók

80 dkg friss fejes káposzta, 2 evőkanál libazsír, 2 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, bors, tárkony

 

Tárkonyos káposztafőzelék

Tárkonyos káposztafőzelék

 

A tárkonyos káposztafőzelék elkészítése

 

Az az igazság, hogy egy jó főzelék megaranyozza a napot. Minden tekintetben. Erre a receptre ez duplán igaz, próbálják ki!

A fejeskáposztát ujjnyi széles csíkokra vágva, kevés sós vízben puhára főzzük. Libazsírba finomra vágott hagymát teszünk, üvegesre pirítjuk, lisztet hozzátéve aranysárga rántást készítünk.

Késhegynyi borssal meghintjük, majd hideg vízzel felengedve a káposztába szűrjük. Apróra vágott tárkonyt teszünk bele, és 10 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt, és még egyszer föllobbantjuk.

Egy másik főzelékreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tárkonyos káposztafőzelék
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.