Tejszínes zöldborsófőzelék

Hozzávalók, tejszínes zöldborsófőzelék

10 dkg vaj
1 dl tejszín
3 dkg cukor
5 dkg liszt
1 csomag petrezselyemzöld
3 dl tej
ételízesítő

őrölt bors

A finombordához:

30 dkg darált sertéshús
1 db zsemle
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa

őrölt bors
petrezselyemzöld
olaj a sütéshez

 

Tejszínes zöldborsófőzelék

Tejszínes zöldborsófőzelék

 

A tejszínes zöldborsófőzelék elkészítése

 

Világos vajas rántást készítünk. Ha kihabzott, rátesszük a petrezselyemzöldet. Felengedjük tejjel, majd tejszínnel, és simára elkeverjük. Ha forr, félrehúzzuk. Beletesszük a mirelit borsót, hagyjuk egyet forrni. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígítjuk.

A finomborda elkészítése

A ledarált sertéshúshoz áztatott zsemlét, tojás keverünk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, ételízesítővel. Összegyúrjuk, és bordaformákat alakítunk ki belőle. Panírozzuk: lisztbe, tojásba és morzsába mártjuk. Bő, forró zsiradékban kisütjük. Ha megsült, papíron leszárítjuk, majd tálaljuk. A darált sertéshúshoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor a főzeléket tálba merjük, a finombordákat külön tálcára tálaljuk fel. Petrezselyemzölddel megdíszítjük.

Egy másik főzelékreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejszínes zöldborsófőzelék
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.