Tejszínes zöldborsófőzelék

A tejszínes zöldborsófőzelék recept hozzávalói

10 dkg vaj, 1 dl tejszín, 3 dkg cukor, 5 dkg liszt, 1 csomag petrezselyemzöld, 3 dl tej, ételízesítő, só, őrölt bors

A finombordához:

30 dkg darált sertéshús, 1 db zsemle, 2 db tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, olaj a sütéshez

Tejszínes zöldborsófőzelék

Tejszínes zöldborsófőzelék

 

A tejszínes zöldborsófőzelék recept elkészítése

 

Egy remekül elkészített főzelék nagyon hasznos, amellett persze, hogy nagyon finom is. Most a zöldborsó került a konyhaasztalra, nézzék meg, hogyan lesz belőle főzelék. És adunk egy egyszerű feltét tippet is. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Világos vajas rántást készítünk. Ha kihabzott, rátesszük a petrezselyemzöldet. Felengedjük tejjel, majd tejszínnel, és simára elkeverjük. Ha forr, félrehúzzuk. Beletesszük a mirelit borsót, hagyjuk egyet forrni. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígítjuk.

A finomborda elkészítése

A ledarált sertéshúshoz áztatott zsemlét, tojás keverünk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, ételízesítővel. Összegyúrjuk, és bordaformákat alakítunk ki belőle. Panírozzuk: lisztbe, tojásba és morzsába mártjuk. Bő, forró zsiradékban kisütjük. Ha megsült, papíron leszárítjuk, majd tálaljuk. A darált sertéshúshoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor a főzeléket tálba merjük, a finombordákat külön tálcára tálaljuk fel. Petrezselyemzölddel megdíszítjük.

 

Egy másik főzelékreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejszínes zöldborsófőzelék
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.