Vagdalt, kapros tökfőzelékkel

Hozzávalók, vagdalt, kapros tökfőzelékkel

1 üveg tök
2-3 evőkanál liszt
1 csomag kapor
0,5 dl olaj
2 dl tejfel
kapor
cukor
ecet
2 db zsemle
35 dkg darált pulykahús

bors
petrezselyem
2 db tojás
5 dkg vaj

 

 Vagdalt, kapros tökfőzelékkel

Vagdalt, kapros tökfőzelékkel

 

A vagdalt, kapros tökfőzelékkel recept elkészítése

 

Világos rántást készítünk, erre öntjük rá a tököt. Kevés saját levet is. Ízesítjük cukorral, sóval, ecettel, és a simára kevert tejföllel. Kiforraljuk.

A darált húst fűszerezzük sóval, borssal. Finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.
Összekeverjük a tojásokkal, és az áztatott kinyomkodott zsemlével. Kis gombócokat formálunk a masszából, és ízesített vízben kifőzzük vagy kisütjük. A tökfőzelékkel tálaljuk. A pulykához aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vagdalt, kapros tökfőzelékkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.