Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem

Hozzávalók, zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem

25 dkg burgonya
1 üveg zöldbab

bors
cukor
ecet
petrezselyem
1 fokhagyma
fűszerpaprika
liszt
olaj
tejföl

 

Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem

Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem

 

A zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem recept elkészítése

 

Nincs is jobb, egészségesebb egy tányér főzeléknél. Igazán tápláló, finom, és még magyar is. Ugyanis külföldön egyáltalán nem divat, de nálunk alap:).

A megtisztított burgonyát apró kockákra vágjuk fel, megmossuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Hozzáadjuk az üveges babot, közben zsemleszínű rántást készítünk, amihez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a késhegynyi fűszerpaprikát, és a tört fokhagymát. A vágott zöldbabhoz (sárgahüvelyű) aktuális árat itt találnak.

Rövid ideig hagyjuk hűlni, majd összekeverjük a tejföllel, és ezzel besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges, még utólag sózzuk. Tálalhatjuk tükörtojással, sült virslivel vagy fasírttal.

Hogy könnyebb legyen fasírttal tálalni, itt egy fasírtrecept!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.