Hozzávalók, a legjobb erdei gombák zsemlegombóccal
10 dkg vargánya,
10 dkg trombitagomba,
10 dkg rókagomba,
10 dkg hagyma,
5 dkg vaj,
2,5 dl tejszín,
1 dl tej,
só,
bors,
1 evőkanál burgonyakeményítő,
1 db paprika,
1 db cukkini,
1 db paradicsom

A legjobb erdei gombák zsemlegombóccal
Amiről most szó lesz ebben a receptben, külön-külön is zseniális dolgok - no persze nem miattunk, hanem az ízük miatt. Egyrészt a zsemlegombóc, ami egy bajoros-csehes köret ugyan, de mi is nagyon szeretjük. Másrészt pedig az erdei gombák. Folyamatosan adjuk a recepteket hozzájuk, mert tényleg nincs jobb szó rájuk, zseniálisak. Vágjunk is bele!
A legjobb erdei gombák zsemlegombóccal recept elkészítése
A zsemlegombócot még az adás előtt elkészítettük, de most megosztjuk önökkel az elkészítés titkát. Kockára vágott zsemlét lepirítunk, forró tejet adunk hozzá, petrezselyemzöldet, pirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, tojást is teszünk bele, összekeverjük, forró, sós vízben kifőzzük.
A gombákat megtisztítjuk a hagymával együtt. A hagymát apróra vágjuk, vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket (az apróra vágott paprikát, a paradicsomot, a cukkínit), a szeletelt gombákat (először a vargányát), tejjel és tejszínnel felengedjük, fűszerezzük, majd 6-8 percig főzzük.
Hideg vízben a keményítőt kikeverjük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. Együtt főzzük, majd tálaláskor a zsemlegombóccal együtt tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
