Besameles csirke, zöldségekkel és gombával

Hozzávalók, besameles csirke, zöldségekkel és gombával

60 dkg csirkemell,
10 dkg vaj,
3 evőkanál liszt,
2 dl tejszín,
só,
3 db tojás,
20 dkg sajt,
szerecsendió,
bors,
2 db kaliforniai paprika,
1 db padlizsán,
4 fej gomba

 

Besameles csirke, zöldségekkel és gombával

Besameles csirke, zöldségekkel és gombával

 

A besameles csirke, zöldségekkel és gombával recept elkészítése

 

A csirkemellekből vékony szeleteket vágunk, besózzuk. Serpenyőben elősütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Egy gyorsforralóban vajat olvasztunk. Hozzáadjuk a lisztet, világos rántást készítünk. Felöntjük tejjel. A tojássárgáját hozzákeverjük. A fehérjét habbá verjük, és amikor a mártás már kihűlt, akkor laza mozdulatokkal hozzákeverjük.

A zöldségeket csíkokra vágjuk. Lepirítjuk, közben sózzuk. Az elősütött csirkére rátesszük a sült zöldségeket, erre ráöntjük a besamelmártást, és megreszeljük sajttal. Betesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a sajt szép piros színt nem kap. Tálaljuk.

Itt találnak még egy csirkereceptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Besameles csirke, zöldségekkel és gombával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.