Bevert tojás rókagombával

Hozzávalók

60 dkg rókagomba, 20 dkg újhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 4-6 levél zsálya, 2 evőkanál  napraforgóolaj, só, bors, 6 evőkanál balzsamecet, 5 dkg napraforgómag

 

Bevert tojás rókagombával

Bevert tojás rókagombával

 

A rókagomba is a nagy kedvenceim közé tartozik, talán Önök is értik, hogy miért, szerintem különlegesen finom gombafajta, és emellett igen tápláló is. De minden konyhában kiemelten fontos a költségvetés tervezése is, az ízek mellett ez is nagyon fontos, adjuk tehát a tájékoztatót, hol, mennyiért jutnak rókagombához!

 

A bevert tojás rókagombával recept elkészítése

 

A rókagombát megtisztítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnán megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, rátesszük a gombát. Egy kis érdekességként zsályával, és természetesen sóval, borssal, legvégül pedig balzsamecettel ízesítjük.

A napraforgómagot napraforgóolajon pirítjuk meg, tálaláskor a bevert tojás és a rókagomba tetején arányosan elosztjuk.

A bevert tojást készíthetjük így is: az egész borssal, babérlevéllel, sóval, ecettel ízesített forrásban levő vízbe beleeresztjük az egész tojásokat, amit előtte egyenként felütöttünk és üvegtálba tettünk. Akkor kész, ha a fehérje kemény, a sárgája lágy.

Itt pedig egy másik rókagombás receptet találnak, mert ha nem is vagyunk kifogyhatatlanok (ki használ életében 60 000 receptet??), de azért van sok jó, kipróbált, letesztelt, megcsodált gombás receptünk. Is.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bevert tojás rókagombával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.