Borjúragu erdei gombákkal, csőtésztával

Hozzávalók

  • 1 kg borjúhús,
  • 50 dkg hagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 4 evőkanál olaj (olíva),
  • 3 dkg vaj,
  • só,
  • bors,
  • 2,5 dl alaplé (hús),
  • 2 db babérlevél,
  • 10 dkg répa (sárga),
  • 20 dkg gomba (róka),
  • 20 dkg gomba (vargánya),
  • fél csomag kakukkfű,
  • 20 dkg tészta (cső)

Két lehetőség van: 1. serpenyőben összepörgetjük 2. sütőben készre sütjük.

 A kockára vágott borjúhúst megpirítjuk a finomra vágott hagymával együtt. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdet, és borjúalaplével felengedjük, puhára pároljuk.

Mielőtt megpárolódik, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, befejezés előtt a szeletelt gombákat. „Beredukáljuk” – azaz a levét elfőzzük, majd a közben kifőtt csőtésztával együtt összekeverjük.

Két lehetőség van: 1. serpenyőben összepörgetjük 2. sütőben készre sütjük. Tálalásnál parmezánnal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.