Borjúragu erdei gombákkal, csőtésztával

A borjúragu erdei gombákkal, csőtésztával recept hozzávalói

  • 1 kg borjúhús,
  • 50 dkg hagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 4 evőkanál olívaolaj,
  • 3 dkg vaj,
  • só,
  • bors,
  • 2,5 dl húsalaplé,
  • 2 db babérlevél,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 20 dkg rókagomba,
  • 20 dkg vargányagomba,
  • fél csomag kakukkfű,
  • 20 dkg csőtészta
Borjúragu erdei gombákkal, csőtésztával

Borjúragu erdei gombákkal, csőtésztával

 

A borjúragu erdei gombákkal, csőtésztával recept elkészítése

 

Egy jó borjúragu bármilyen rosszkedvű napot képes átvarázsolni jókedvűvé. Nem hiszik? Próbálják ki! Két lehetőség van: 1. serpenyőben összepörgetjük 2. sütőben készre sütjük.

A kockára vágott borjúhúst megpirítjuk a finomra vágott hagymával együtt. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdet, és borjúalaplével felengedjük, puhára pároljuk. A borjúhúshoz aktuális árat itt találnak.

Mielőtt megpárolódik, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, befejezés előtt a szeletelt gombákat. „Beredukáljuk” – azaz a levét elfőzzük, majd a közben kifőtt csőtésztával együtt összekeverjük.

Borjúragu erdei gombákkal, csőtésztával, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Borjúragu erdei gombákkal, csőtésztával, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Tálalásnál parmezánnal megszórjuk.

 

Egy másfajta borjúreceptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borjúragu erdei gombákkal, csőtésztával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.