Burger vörösbabból és gombából, tzatzikivel

Hozzávaló, burger vörösbabból és gombából, tzatzikivel

15 dkg gomba
50 dkg vörösbab
1 fej hagyma
2 db kígyóuborka
3 gerezd fokhagyma
5 dl joghurt
1 evőkanál olívaolaj
koriander
kurkuma
őrölt köménymag

törött bors
liszt

 

Burger vörösbabból és gombából, tzatzikivel

Burger vörösbabból és gombából, tzatzikivel

 

A burger vörösbabból és gombából, tzatzikivel elkészítése

 

 

Forró olajban dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, tegyük hozzá a zúzott fokhagyma felét, a kurkumát, a köményt, az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk.

Pirítsuk addig, míg el nem fő a leve. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a leszűrt villával összetört konzervbabot. Keverjük össze, adjuk hozzá a friss vágott koriandert. A vörösbabhoz itt találnak aktuális árat!

Ha úgy érzik, túl lágy lett, tegyenek bele lisztet. Ha megvagyunk, formázzunk belőle pogácsákat, és olajjal megkenve süssük meg őket. A tzatzikihez reszeljünk uborkát, majd rátesszük a lecsepegtetett joghurtot. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával összekeverjük, és tálalhatjuk is. Kitűnő vegetáriánus étel, a görög konyhából merítve.

Itt találják még egy hús nélkül készülő étel receptjét!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Burger vörösbabból és gombából, tzatzikivel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.