Csirkeérmék gyöngyhagymás gombákkal

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell,
  • petrezselyem,
  • bazsalikom,
  • 4 dl joghurt,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 10 dkg gyöngyhagyma,
  • só,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • bors,
  • 30 dkg rizs (párolt),
  • 10 dkg gomba (csiperke),
  • 10 dkg gomba (róka),
  • 10 dkg gomba (vargánya)

 

Csirkeérmék gyöngyhagymás gombákkal

Csirkeérmék gyöngyhagymás gombákkal

 

A csirkemellekből egy ujjnyi vastag érméket vágok, majd besózom, és joghurtban hűtőbe teszem.

A gombákat egyenlő nagyságú kockákra vágom. A gyöngyhagymát félbevágom. Egy serpenyőben olajat melegítek, belehelyezem a hagymákat, és kicsit pirítom. Hozzáadom a gombát, megsózom. Ezt is lepirítom, majd vágott petrezselyemmel meghintem.

Egy másik serpenyőben közepes lángon olajat melegítek. A joghurtból a csirkéket kiveszem, és mindkét oldalát elősütöm, aztán a joghurtot ráöntöm, és forralom.

A húst párolom benne, miközben fokozatosan tejszínt adagolok hozzá. Sózom, és zúzott fokhagymát teszek hozzá. Vágott petrezselyemmel meghintem, és kevés borssal ízesítem. A gombával és párolt rizzsel tálalom.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.