Csirkeérmék gyöngyhagymás gombákkal

 

Hozzávalók

60 dkg csirkemell, petrezselyem, bazsalikom, 4 dl joghurt, 1,5 dl tejszín, 10 dkg gyöngyhagyma, só, 2 gerezd fokhagyma, bors, 30 dkg rizs (párolt), 10 dkg gomba (csiperke), 10 dkg gomba (róka), 10 dkg gomba (vargánya)

 

Csirkeérmék gyöngyhagymás gombákkal

Csirkeérmék gyöngyhagymás gombákkal

 

A csirkeérmék gyöngyhagymás gombákkal recept elkészítése

 

A csirkemellekből egy ujjnyi vastag érméket vágok, majd besózom, és joghurtban hűtőbe teszem. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A gombákat egyenlő nagyságú kockákra vágom. A gyöngyhagymát félbevágom. Egy serpenyőben olajat melegítek, belehelyezem a hagymákat, és kicsit pirítom. Hozzáadom a gombát, megsózom. Ezt is lepirítom, majd vágott petrezselyemmel meghintem.

Egy másik serpenyőben közepes lángon olajat melegítek. A joghurtból a csirkéket kiveszem, és mindkét oldalát elősütöm, aztán a joghurtot ráöntöm, és forralom.

A húst párolom benne, miközben fokozatosan tejszínt adagolok hozzá. Sózom, és zúzott fokhagymát teszek hozzá. Vágott petrezselyemmel meghintem, és kevés borssal ízesítem. A gombával és párolt rizzsel tálalom.

Megtetszett a gyöngyhagyma? Itt találnak egy másik receptet vele!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkeérmék gyöngyhagymás gombákkal
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.