Darált pulykamellel töltött csiperkegomba

A darált pulykamellel töltött csiperkegomba recept hozzávalói

16 db közepes csiperke, só, frissen őrölt bors, 70 dkg darált pulykamellfilé, 1 közepes fej lilahagyma, 1 csokor metélőpetrezselyem, 1 db tojás, 0.5 dl olívaolaj, 3 dkg vaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 5 dl paradicsomlé, 1 kiskanál cukor, 1 kis csokor friss bazsalikom

Darált pulykamellel töltött csiperkegomba, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Darált pulykamellel töltött csiperkegomba, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A darált pulykamellel töltött csiperkegomba recept elkészítése

 

A töltött dolgok mindig bejönnek, szereti a család, szeretik a vendégek - miért ne lenne a Mit főzzünk ma? tarsolyában egy újabb variáció. Most egyszerű csiperkegombával, nézzék meg, készítsék el! És hogy nem beszélünk a levegőbe, kattintsanak ide, és nézzenek körül a különböző töltött receptek között. Tessék választani egy másikat is!

A gombákat alaposan megmossuk, leszárítjuk, tönkjeit kivesszük, és sóval, borssal fűszerezzük. A csiperkéhez aktuális árat itt találnak.

A töltelékhez a darált pulykahúst keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk, az apróra vágott lilahagymát, az aprított petrezselymet és a tojást. Az egészet jól összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A húsmasszából vizes kézzel, diónyi nagyságú húslabdákat gömbölyítünk, és az előkészített gombákba töltjük.

A töltött gombákat olajozott tepsibe fektetjük, és 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. A darált pulykamellel ennél a receptnél azért is jól járunk, mert a pulykahús mondhatjuk azt, semleges ízű, tehát a választott fűszerezéssel bármilyen irányba el tudjuk vinni az ízhatást. Mint most.

Közben a mártáshoz, az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáöntjük, a paradicsomlevet. Ha felforrt sóval, borssal, a cukorral, és az apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Lassú tűzön 10 percig főzzük, majd egy üres tepsibe öntjük, belefektetjük a pulykamellel töltött gombákat, pár perc alatt a forró sütőben összesütjük.

Forrón tálaljuk, friss bazsalikommal díszítjük.

 

Nézzenek körül nálunk, minden egyes napra van ötletünk!

 

Ha megtetszett ez a gombás recept, és elkészítése után ízlett is, nincs már hátra, mint keresni még egy gombás receptet a Mit főzzünk ma? recepttárában, itt. Sok-sok sokszorosan kipróbált recepttel állunk rendelkezésükre, keressenek, válogassanak, készítsék el!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.