Erdei gombák tejfölösen

 

Hozzávalók

15 dkg vargánya
15 dkg rókagomba
25 dkg champignon
3 db újhagyma
10 dkg vaj
2 és fél dl tejszín
2 dl tejföl

bors
petrezselyemzöld
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 dl fehérbor

 

Erdei gombák tejfölösen

Erdei gombák tejfölösen

 

Az erdei gombák tejfölösen recept elkészítése

 

A gombákat megtisztítjuk, szeleteljük. Az újhagymát karikára vágjuk, a vajon erősen lepirítjuk. Hozzáadjuk a gombákat, pirítjuk, majd fűszerezzük. Felengedjük tejföllel, tejszínnel, fehérborral, összeforraljuk, és a kukoricakeményítővel sűrítjük. A tejföl savanyít, a tejszín pedig a finomításra kell.

Zsemlegombóccal tálaljuk. A zsemlegombóc elkészítése ez alkalommal nem fért bele a műsoridőbe, de télen többféle zsemlegombóccal is megismertetem Önöket. Addig is az általam készített zsemlegombóc hozzávalóit megismertetem önökkel. Fontos, hogy a szikkadt zsemlekockákat forró tejjel, valamint pirított hagymával, petrezselyemzölddel, kevés liszttel, tojással keverjük össze.

A tányérdesszertet sárgabarack és meggyes-csokoládé jégkrémből készítettük.

 

2

2

 

Egy másfajta gombás receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Erdei gombák tejfölösen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.