Erdei gombapörkölt, főtt burgonyával

Hozzávalók

  • 1,5 kg gomba (erdei),
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 db paradicsom,
  • 2 db paprika,
  • 3 g vaj,
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • só,
  • fűszerpaprika

 

Erdei gombapörkölt, főtt burgonyával

Erdei gombapörkölt, főtt burgonyával

Erdei gombákat nem minden nap lehet venni, ezért természetesen csiperkéből, laskából is meg lehet főzni az ételt.

Gombát csak a bevizsgált termékekből válasszunk.

A gombákat jó alaposan megmossuk és leszárítjuk. A finomra vágott vöröshagymát vajon üvegesre pirítjuk.

Rátesszük a fokhagymát, átfuttatjuk. A tűzről félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát.

Beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát, és a szintén cikkekre vágott gombát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a paradicsomot, megsózzuk, és lassú tűzön készre pároljuk.

Tálalás előtt megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel.

 

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Erdei gombapörkölt, főtt burgonyával
Author Name
Published On


Comments are closed.