Erdei gombapörkölt, főtt burgonyával

Hozzávalók, erdei gombapörkölt, főtt burgonyával

  • 1,5 kg gomba (erdei),
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 db paradicsom,
  • 2 db paprika,
  • 3 g vaj,
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • só,
  • fűszerpaprika

 

Erdei gombapörkölt, főtt burgonyával

Erdei gombapörkölt, főtt burgonyával

 

Az erdei gombapörkölt, főtt burgonyával recept elkészítése

 

Erdei gombákat nem minden nap lehet venni, ezért természetesen csiperkéből, laskából is meg lehet főzni az ételt. Fontos: gombát csak a bevizsgált termékekből válasszunk! Aktuális árat erdei gombához itt találnak.

A gombákat jó alaposan megmossuk és leszárítjuk. A finomra vágott vöröshagymát vajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a fokhagymát, átfuttatjuk. A tűzről félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát.

Beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát, és a szintén cikkekre vágott gombát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a paradicsomot, megsózzuk, és lassú tűzön készre pároljuk.

Tálalás előtt megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel.

Egy más karakterű, szintén erdei gombákkal készült receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Erdei gombapörkölt, főtt burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma


Comments are closed.