Friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal

A friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal recept hozzávalói

10 dkg gomba (róka), 10 dkg gomba (vargánya), 10 dkg gomba (csiperke), 30 dkg kenyér, 1 dl bor, só, bors, 3 dl tejszín, petrezselyem, 1 db tojás, 10 dkg gomba (szegfű)

Friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal

Friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal

 

A friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal recept elkészítése

 

Az erdei gombák önmagukban is csodálatosak, nem feltétlenül igényelnek húst. Sőt! Próbálják ki így, egy jó kis zsemlegombóccal!

Először is a gombákat alaposan megmossuk. Arra nagyon vigyázzanak, a gombák nehogy homokosak maradjanak!

Ezután egy kevés olívaolajat melegítünk, ezen az újhagymát megpirítjuk. Most hozzáadjuk a gombákat. Lepirítjuk a szegfűgombát is, utána tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet összeforraljuk. Az erdei gombákhoz aktuális árat itt találnak.

Ha mindezzel megvagyunk, a kiszárított zsemléket kevés forró tejjel felöntjük. Hozzáadjuk a kipirított bacont, a tojást, valamint a sót. Az egészet összegyúrjuk, és gőzben, vagy fóliába csavarva megfőzzük. A gombával tálaljuk. Igazán remek, és igazán különleges étel lesz a végeredmény, véletlenül se hagyják ki!

 

Eszünkbe jutott, hogy eszükbe juthat egy jó saláta elkészítése. Adunk hozzá egy remek tippet!

 

Még több gombás receptért kattintson ide!

 

Ha válogatnának húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.