Friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal

Hozzávalók, friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal

10 dkg gomba (róka)
10 dkg gomba (vargánya)
10 dkg gomba (csiperke)
30 dkg kenyér
10 dkg bor

bors
3 dl tejszín
petrezselyem
1 db tojás
10 dkg gomba
10 dkg gomba (szegfű)

 

Friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal

Friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal

 

A friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal recept elkészítése

 

A gombákat alaposan megmossuk. Vigyázzanak,  nehogy homokosak maradjanak!

Kevés olívaolajat melegítünk, az újhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombákat. Lepirítjuk a szegfűgombát is, utána tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet összeforraljuk. Az erdei gombákhoz aktuális árat itt találnak.

A zsemléket kiszárítjuk, és kevés forró tejjel felöntjük. Hozzáadjuk a kipirított bacont, a tojást, a sót. Az egészet összegyúrjuk, és gőzben, vagy fóliába csavarva megfőzzük. A gombával tálaljuk.

Eszünkbe jutott, hogy eszükbe juthat egy jó saláta elkészítése. Adunk hozzá egy remek tippet!

Jó étvágyat kívánunk!

Még több gombás receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.